Șeful DSP Cluj avertizează: „Forma asimptomatică a Covid-19 poate să ia și o altă turnură și să ajungi la doctor”

În județul Cluj, numărul pacienților cu Covid-19 externați la cerere este unul redus. În schimb, aproximativ aproximativ 70 de persoane asimptomatice s-au externat după zece zile de spitalizare.

Pacienții asimptomatici, care sunt externați conform Ordinului Ministerului Sănătății, trebuie să fie și ei foarte vigilenți, întrucât aceștia nu sunt vindecați, avertizează șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, dr. Mihai Moisescu.

„Aceștia se externează cu acea recomandare de a anunța medicul de familie, de a se izola la domiciliu și de a-și supraveghea starea de sănătate. Pentru că trebuie să știm că boala poate să evolueze. Este o boală nouă despre care în fiecare zi învățăm ceva și forma asimptomatică poate să meargă spre vindecare, cea mai favorabilă cale, dar poate să ia și o altă turnură și să devii din asimptomatic simptomatic și să trebuiescă să te prezinți din nou la doctor”, a declarat pentru EBS Radio, dr. Mihai Moisescu.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, împreună cu soția și copilul lor se vor externa astăzi și urmează să stea până la sfârșitul săptămânii în autoizolare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: