Semafoare cu buton la aproape 20 de treceri de pietoni din Mănăștur, Grigorescu și alte două cartiere

Aproape 20 de semafoare cu buton vor fi instalate în cartierele Mănăștur, Grigorescu și Gruia, respectiv pe Bulevardul Muncii. 

Scopul investițiilor este acela de a crește siguranța tuturor participanților la trafic și asigurarea unui mod sigur de traversare pentru pietoni.

Nu mai puțin de șase noi treceri de pietoni sunt prevăzute pe strada Primăverii, din Mănăștur, inclusiv la coborârea din stația de tramvai de lângă biserica din zona Calvaria. În același cartier, o astfel de trecere va fi instalată și în stația de transport public de pe strada Bucium, care deservește inclusiv autobuze din Florești.

Și pe strada Polopilor, dar și pe Splaiul Independenței, la cele 2 treceri de pietoni din zona Sălii Sporturilor Horia Demian – de la intresecțiile cu străzile Pandurilor, respectiv Salcâmului, vor fi montate semafoare cu buton.

Semafoare cu buton în Grigorescu, Gruia și pe strada Muncii

Pe Bulevardul 1 Decembrie din cartierul Grigorescu, una din cele mai lungi artere din oraș, vor fi montate semafoare cu buton la intersecția cu strada Petuniei, respectiv la trecerea de pietoni din zona SUN. O altă trecere semaforizată va fi instalată și la intersecția străzii Donath cu aleea Bucura. Și în zona școlii speciale de pe strada Gruia trecerea de pietoni va fi echipată cu un astfel de semafor.

De asemenea, pe bulevardul Muncii pietonii vor putea traversa mai ușor strada în zonele APIA, Sinterom, respectiv în zona intersecției cu strada Fabricii de Zahăr. Investițiile ajung la peste 5 milioane de lei + TVA și vor fi aprobate în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

Anul trecut au fost montate mai multe semafoare cu buton în zone intens circulate unde au avut loc accidente de circulație, precum strada Corneliu Coposu, Traian Vuia, sau Calea Turzii.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: