Sfaturi pentru masa de Crăciun: Bucurați-vă de toate preparatele, dar nu deodată

De sărbători ne putem bucura de toate preparatele delicioase de pe mesele îmbelșugate. Cuvântul cheie este, însă, moderația, spun specialiștii.

Chiar dacă ne plac toate felurile de mâncare gătite pentru sărbători e important să nu facem excese.

„Înțelept este ca la fiecare masă să aleg un aliment principal de care vreau să mă bucur și să construiesc în jurul lui. Dacă sufletul meu stă pe o bucată de friptură de porc, atunci poate la masa respectivă nu voi mânca și sarmale sau cârnați. Dacă vreau să mănânc și prăjituri atunci poate nu se justifică pâinea sau garnitura din cartofi. Te poți bucura de toate alimentele în perioada asta, însă nu deodată, pentru că s-ar putea să avem neplăceri de ordin digestiv, de exemplu”, spune Mădălina Indrie, medic primar de diabet, nutriție și boli metabolice.

Pe lângă alimentație este important să nu uităm de hidratare, mișcare și somn, mai spun specialiștii.

Ei ne sfătuiesc să bem suficientă apă și să ieșim la plimbări în aer liber.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com