Skatepark-ul Rozelor va fi reabilitat și extins cu 3,6 milioane de lei

Actualele dotări din parcul skaterilor clujeni sunt învechite, iar pistele prezintă multiple fisuri. Zona de skateboarding își va dubla suprafața.

Astfel, printr-o investiție de 3,6 milioane de lei, parcul Rozelor va fi complet modernizat. Practic, zona de skateboarding își va dubla suprafața, dar vor fi amenajate și spații verzi și aleile din parc.

„Este vorba despre un proiect din cadrul programului de bugetare participativă. Au fost solicitări din partea clujenilor de a se extinde acest skatepark. Practic, avem astăzi o suprafață de skatepark care este intens folosită de către iubitorii acestui sport, iar în parcul Rozelor avem o suprafață care nu este plantată cu arbori, în care putem să extindem acest obiectiv. Vom avea cel mai modern skatepark din România, iar design-ul și materialele folosite vor fi de ultimă generație. De asemenea, acolo vor fi plantați arbori, vor fi amenajate cișmele de apă și se va face partea de canalizare”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Prin amenajarea și extinderea skatepark-ului, autoritățile vor să dezvolte un spațiu adecvat pentru concursuri, dat fiind faptul că, de anul viitor, acest sport este introdus în competițiile olimpice internaționale.

În ședința de săptămâna aceasta, consilierii locali vor vota aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Skatepark Rozelor

 

Ne poți asculta și aici: