Solidaritate | Comunitatea UBB a strâns 16.000 de lei pentru Serviciul de Ambulanță Cluj

Membrii comunității Universității Babeș-Bolyai au strâns 16.000 de lei, în doar zece zile, pentru sprijinirea Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj.

Banii adunați în urma campaniei inițiate de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, de la studenți, alumni, cadre didactice și alte categorii de personal din UBB, vor fi direcționați, zilele viitoare, instituției aflate în prima linie în ceea ce privește intervențiile medicale.

„Am inițiat campania 10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi încercând să ajutăm fără a pune o presiune extrem de mare asupra celor care doresc să se implice prin donații. Ne bucură faptul că, și de această dată, comunitatea UBB a dat dovadă de spirit de solidaritate și sperăm că nu ne vom opri aici, pentru că, în aceste momente, mai mult decât oricând, e nevoie de implicarea tuturor”, a declarat decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață. El a precizat că astfel de acțiuni de susținere a celor implicați direct în lupta cu noul coronavirus vor continua.

Proiect de monitorizare a impactului COVID-19 asupra economiei românești, lansat de FSEGA

În paralel cu activitățile didactice și caritabile, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj a lansat platforma online COVID-19 RoEIM. Prin acest proiect se monitorizează în timp real impactul pandemiei de coronavirus asupra economiei românești.

Pe platforma online realizată de instituția de învățământ superior se pot găsi, printre altele, informații referitoare la evoluția cazurilor de Covid-19 în țară și în lume, măsurile economice, sociale și financiare luate până acum de autorități sau de companii, respectiv date privind reacțiile bursiere.

„Ne asumăm rolul de a sprijini societatea și factorii decizionali din domeniul economic, asigurându-le toate informațiile și analizele de care dispunem, pentru a lua cele mai bune decizii în vederea ameliorării impactului negativ al acestei pandemii asupra economiei românești”, transmit reprezentanții FSEGA.

 

 

X
X
X