Specializarea matematică-informatică, cea mai râvnită. Topul liceelor clujene după media de admitere

În județul Cluj, cele mai căutate școli, unde s-au înregistrat și cele mai mari medii la admitere, sunt Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic „Avram Iancu”.

Rezultatele repartizării computerizate în licee au fost publicate, în această dimineață, pe site-ul Ministerului Educației.

Cele mai mari medii de admitere au fost la liceele cu profil real, la specializările matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii.

În județul Cluj, în top sunt Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic „Avram Iancu”, unde ultima medie de admitere a fost 9,52, la specializarea Matematică-Informatică.

Următoarea poziție este ocupată de Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, unde ultimele note au fost 9,41 la Matematică-Informatică, respectiv 9,36 la Științe ale Naturii. La Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” ultima medie de admitere a fost 9,19.

Săptămâna viitoare, de luni până joi, elevii trebuie să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați, iar în zilele imediat următoare, vor fi rezolvate eventualele situații speciale.

La nivelul județului Cluj 117 elevi au rămas nerepartizaţi, cei mai mulți pentru că nu au completat suficiente opțiuni pe fișele de admitere.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: