Specializări noi la UBB pentru admiterea de toamnă. La nivel de licență au rămas mai puțin de 500 de locuri la buget

Sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea Babeș-Bolyai vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic.

Noutatea în acest an la UBB o reprezintă programele de masterat didactic care vor fi predate în limbile română, maghiară și germană. Acestea sunt dedicate absolvenților de licență care doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Peste 24.000 de candidați s-au înscris la UBB în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2020, astfel încât numărul locurilor bugetate rămase pentru sesiunea septembrie este de sub 500 la nivel licenţă şi de aproximativ 650 la nivel master, arată reprezentanții universității.

Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere, aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă.

Absolvenții de liceu din mediul rural au la dispoziţie, în cadrul acestei sesiuni de admitere, 127 de de locuri bugetate, în timp ce pentru românii de pretutindeni au fost puse la dispoziție cele 7 locuri rămase libere în urma primei sesiuni de admitere. Alte 3 locuri le sunt destinate candidaților proveniți din centrele de plasament.

Şi absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 657 de locuri bugetate, 12 locuri au fost alocate de la buget pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării.

UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.573 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master – învățământ cu frecvență sau frecvență redusă.

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie 2020, iar înscrierea se realizează exclusiv online, pe platforma UBB.

Detalii complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate, găsiți aici.

 

Ne poți asculta și aici: