Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, pe primul loc în țară în tratarea pacienților cu Covid-19

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este pe primul loc în România în ceea ce privește tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, potrivit unei evaluări a Ministerului Sănătății.

O parte din personalul spitalului clujean, premiat recent pentru modul in care a reușit să gestioneze criza Covid

 

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că această evaluarea s-a bazat pe mai multe criterii.

„S-a făcut o analiză la nivel național pe mai multe criterii, în special în ceea ce privește tratarea pacienților cu Covid-19 în secțiile de ATI, rata mortalității, dar și alte aspecte, iar SCBI a ieșit pe primul loc în România ca spital Covid”, a precizat Mircea Abrudean.

Personalul medical al spitalului clujean a aflat acest lucru de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a vizitat ieri unitatea sanitară.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, din cei 3.550 de pacienți internați cu Covid-19 până acum, 3.486 au fost declarați vindecați, mult peste media națională.

Spitalul dispune de 192 de paturi destinate pacienților infectați cu Covid-19, din care 20 sunt la Terapie Intensivă.

Mai mult, în laboratorul specializat se efectuează aproximativ 450 de teste pe zi pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei care efectuează testul la cerere.

Recent, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj a fost premiat și în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards, pentru proiectul de suplimentare a paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu forme critice de Covid-19.

 

Ne poți asculta și aici: