Start la concursul de soluții pentru Parcul Est, de 46 de hectare. Contractul de proiectare, peste 6 milioane de lei

A fost lansat concursul internațional de soluții pentru amenajarea celui mai mare parc din Cluj. Este vorba de Parcul Est, care va avea o suprafață de 46 de hectare.

Acesta va lega lacurile din cartierul Gheorgheni și spațiul fostei pepiniere din zonă. Proiectul își propune, potrivit solicitărilor formulate la dezbaterea publică pe această temă, protejarea florei și faunei, dar și reactivarea acesteia. De asemenea, urmează să fie realizate și spații de agrement, lucrări cerute și ele de către clujeni.

Câștigătorul concursului de soluții va obține contractul de proiectare, în valoare de aproape 6,3 milioane de lei, fără TVA. Ofertele se depun până în 29 ianuarie 2021, pe adresa Ordinului Arhitecților din Transilvania. Din juriul competiției vor face parte arhitecții peisagiști Catherine Mosbach și Peter Veenstra, geograful Catherine Franceschi-Zaharia, arhitecții Ligia Subțirică, Șerban Țigănaș, Radu Tudor Ponta, Toader Popescu, arhitectul Tamina Lolev, respectiv specialistul în sisteme informaționale geografice Cristian Domșa.

În 2019, primăria clujeană a lansat ideea amenajării în zonă a unui Aquapark, dar a renunțat ulterior la acest amplasament, în urma nemulțumirilor exprimate de locuitori ai zonei și de reprezentanți ai societății civile, decizia fiind comunicată de primarul Emil Boc la dezbaterea publică de la începutul acestul an.

Ovidiu Cornea

FOTO SOS Parcul Est