Știrile zilei, la EBS: lucrări de modernizare la aeroport, noutăți de la festivalurile clujene și pregătiri pentru sezonul de schi

Zona de așteptare a terminalului Plecări de la Aeroportul Internațional Avram Inacu va fi modernizată. Conducerea instituției a lansat o licitație, obiectul contractului fiind achiziția de mobilier și accesorii. Va crește așadar numărul de locuri disponibile, precum și confortul. În prezent pe băncile din acea zonă încap circa 150 de persoane, iar pasagerii au reclamat de-a lungul timpului lipsa de confort și aglomerația creată. De asemenea, urmează lucrări de extindere la aeroport.

TIFF anunță noi date pentru anul viitor. Potrivit organizatorilor, festivalul va avea loc în perioada 9-18 iunie 2023, la Cluj-Napoca. Până atunci însă sunt deschise înscrierile de filme pentru ediția viitoare. Cineaștii pot înscrie filme în trei programe competiționale – „Competiția oficială”, „What’s Up, Doc?” și „Zilele Filmului Românesc” (scurt și lung-metraj) – pecum și în cele trei programe non-competiționale: „Lună Plină”, „Supernova” și „Fără limită”. Festivalul Internațional de Film Transilvania este cel mai mare festival de acest fel din România și e evenimentul care de mai bine de 20 de ani transformă orașul timp de câteva zile de an prin proiecții speciale, discuții cu actori și regizori sau alte momente artistice.

Armin van Buuren revine la Cluj-Napoca anul viitor, la festivalul Untold. Votat de mai multe ori DJ-ul numărul 1 al lumii, cu piese care au ajuns pe primul loc în diverse clasamente mondiale, acesta se va reîntâlni cu publicul într-un loc în care a scris istorie anii trecuți. Și trupa Imagine Dragons vine anul viitor la festivalul care va avea loc între 3 și 6 august 2023.Fanii pot cumpăra abonamente la festival începând de azi, de la ora 19.

Vești bune pentru clujenii care iubesc sporturile de iarnă. Administratorii pârtiei Buscat anunță că pe 30 noiembrie se deschide oficial sezonul de schi în zonă. Va funcționa pârtia pentru începători și cea pentru sănii. Iar la Muntele Băișorii zăpada e numai bună pentru săniuș în aceste zile – anunță reprezentanții pârtiei din zonă.

Ne poți asculta și aici: