Taximetriștii clujeni au obținut o amânare! Motorizarea euro 5, obligatorie din anul 2022

Regulamentul privind transportul în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca a suferit câteva modificări în urma dezbaterii publice care a avut loc sâmbătă la Primărie.

Astfel, începând din 2021 toate taximetrele vor trebui să fie dotate cu POS, iar din anul 2022, norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de aceste mașini de transport local este Euro 5.

Asta cu toate că Primăria și-ar fi dorit ca aceste modificări să intre în vigoare din luna ianuarie a anului viitor. De asemenea, se pare că municipalitatea a renunțat și la dotarea taximetrelor cu GPS-uri.

Numărul de autorizații de taxi pentru mașinile elecrice a rămas, însă, neschimbat – 31. De asemenea, numărul maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 este de 2.500.

Primarul Emil Boc a precizat că proiectele de modernizare a străzilor, dar și noile dezvoltări urbanistice ale municipiului vor trebui să conțină inclusiv realizarea de stații de încărcare pentru mașini electrice.

În prezent, în Cluj-Napoca sunt 5 astfel de stații de încărcare în Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă în parkingul subteran și la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb, în parkingul subteran.

Ne poți asculta și aici: