Toți pacienții care se internează la Institutul Oncologic din Cluj vor fi testați pentru Covid-19. Numărul bolnavilor a crescut

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a testat până acum 1.500 de persoane pentru determinarea infecției cu SARS-CoV-2, atât angajaţi, cât şi pacienţi. 27 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat că s-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor, iar Institutul Oncologic îşi continuă activitatea, după ce săptămâna trecută două carde medicale și 14 pacienți au fost confirmați pozitiv.

„Institutul Oncologic a realizat în total 1.500 de teste, fiind depistate 27 de persoane pozitive, din care 21 pacienţi şi șase cadre medicale. Este vorba de trei asistente, o infirmieră, un psiholog şi un medic. Toţi cei 27 sunt asimptomatici, iar cadrele medicale şi pacienţii care nu necesită îngrijiri oncologice speciale au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Pneumoftziologie. Restul pacienţilor cu îngrijiri oncologice au fost izolaţi pe o secţie a institutului. S-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor, iar institutul îşi continuă activitatea”, a spus marți seara prefectul Mircea Abrudean, potrivit Mediafax.

Institutul Oncologic Cluj-Napoca a decis să testeze toți pacienţii care se internează, chiar daca la triaj nu prezintă simptome de Covid-19.

De asemenea, prefectul a mai precizat că anchetele epidemiologice în cazul bolnavilor durează mai mult, pentru că majoritatea pacienţilor Institutului nu sunt din judeţul Cluj.

 

Sursa foto: Facebook/Institutul Oncologic Cluj

 

X
X
X