Trei din zece angajaţi români și-ar dori ca Valentine’s Day să fie declarată zi liberă

Românii s-ar bucura dacă și-ar putea petrece mai mult timp cu partenerii de Ziua Îndrăgostiților.

Astfel, un sondaj realizat de BestJobs arată că trei din zece angajați și-ar dori ca Valentine’s Day să fie zi liberă, potrivit Mediafax.

Mai mult, studiul arată că doi români din zece vor aloca cel mult 100 de lei pentru persoana iubită, iar unul din patru respondenţi intenţionează să-şi ia liber cel puţin câteva ore pentru a se putea bucura de mai mult timp petrecut alături de partener sau parteneră.

Chiar dacă îşi vor petrece integral ziua de 14 februarie la birou, doi din zece respondenţi recunosc că, de regulă, în această zi le este mai greu să se concentreze la job.

Spre deosebire de alte ţări unde mulţi angajatori profită de această sărbătoare pentru a-şi exprima aprecierea faţă de echipă într-un mod inedit, în România doar 11% dintre angajaţi au afirmat că vor sărbători această zi şi la birou, alături de colegi.

Mai în glumă, mai în serios, 12% dintre cei care au participat la acest sondaj au spus că jobul actual reprezintă „jumătatea perfectă” şi îi face fericiţi pe plan profesional în timp ce 38% au spus că deși locul de muncă actual nu este perfect, îl acceptă aşa cum e, asemeni unei relaţii.

 

Ne poți asculta și aici: