UBB a atras finanțări de aproape 7 milioane de euro pentru proiecte de cercetare și se clasează pe primul loc și în acest domeniu

Universitatea Babeș-Bolyai a înregistrat anul trecut cea mai bună performanță între universitățile românești la competițiile naționale de finanțare a proiectelor de cercetare.

La nivel național, UBB se clasează pe prima poziție atât în funcție de numărul proiectelor câștigate, respectiv 29, cât și din punctul de vedere al valorii cumulate a acestora, care este de aproape 7 milioane de euro.

În ceea ce privește domeniile de cercetare reprezentate în competiție, UBB a depus și câștigat proiecte în toate ariile majore de cercetare, cea mai bună performanță fiind obținută de cadrele didactice și cercetătorii UBB din domeniul științelor sociale și economice, unde rata de succes a finanțării proiectelor a fost de 45,45%. Practic, în acest domeniu, un număr de 10 dintre cele 22 de proiecte finanțate la nivel național au fost depuse de UBB.

„Această competiţie, la fel ca altele desfăşurate în anul 2020, a reconfirmat poziția de lider a UBB în topul competitivității naționale în ceea ce privește cercetarea științifică fundamentală multi, inter și transdisciplinară și exploratorie”, a spus prof. univ. dr. Adrian Petrușel, prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare și doctorate.

 

Ne poți asculta și aici: