UBB, prima universitate din România în topul Times Higher Education

Universitatea Babeș-Bolyai se află pe primul loc între universitățile românești incluse în clasamentul britanic Times Higher Education 2020.

Astfel, universitatea clujeană a fost inclusă în acest top în intervalul 801-1.000 la nivel mondial. În acest clasament sunt incluse doar 1.396 de unități de învățământ superior din aproape 30.000 câte sunt în întreaga lume.

Clasamentul britanic este unul dintre cele mai complexe și prestigioase care se fac la nivel internațional și se bazează pe indicatori care privesc actul de cercetare și relația cu societatea.

„În ultimele trei clasamente THE (2018/2019/2020), UBB a crescut constant la cercetare, respectiv publicații, citări, internaționalizare, dar și la relația cu societatea. Din păcate, am scăzut la componenta de teaching din cauza subfinanțării sau a tăierii locurilor la nivel de studii doctorale. Deoarece componenta didactică este însă prima misiune a unei universități, noi am creat în premieră la UBB un Consiliu Didactic, de la care așteptăm propuneri concrete cu ce am putea face mai mult prin forțe proprii”, a declarat prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, prof. univ. dr. Daniel David.

 

X
X
X