Ultracongelatorul care poate stoca până la 90,000 de doze de vaccin anti-Covid, a fost pus în funcțiune la Spitalul Militar din Cluj

Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19 sunt în grafic la Cluj. Ultracongelatorul pentru stocarea dozelor a sosit la Spitalul Militar.

Imunizarea medicilor poate începe în data de 27 decembrie. Ultracongelatorul unde vor fi stocate dozele de vaccin, la – 80 de grade Celsius, a ajuns la Cluj. Urmează ca și primele doze de vaccin cu care vor fi imunizate cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase să ajungă la Cluj-Napoca.

„A fost pregătit spațiul pentru amplasarea acestuia, într-o încăpere a spitalului. De asemenea, a fost nominalizat și instruit personalul pentru recepția și distribuirea vaccinului la centrele de vaccinare din regiune. Transportul dozelor spre centrele de imunizare se va realiza cu autoturisme ale Ministerului Apărării, iar graficul de aprovizionare va fi întocmit în funcție de nevoile fiecărui centru în parte”, a declarat pentru EBS Radio Emilia Sima, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

Campania de imunizare va continua la Cluj, conform graficului stabilit, după ce vor ajunge și celelalte tranșe de vaccin împotriva Covid-19.

Ovidiu Cornea

 

 

 

Ne poți asculta și aici: