Un nou clujean la cârma echipei naționale de fotbal feminin

Antrenorul clujean Cristian Dulca este noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a României.

El îl înlocuiește în această funcție pe un alt tehnician clujean, Mirel Albon. Principalul obiectiv al lui Cristian Dulca este calificarea naționalei României la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Până atunci, noul selecționer va debuta pe banca tricolorelor luna viitoare, în meciul cu Croația, ultimul din campania pentru Euro 2022. România nu are șanse de calificare la turneul final de anul viitor, dar această partidă este un bun prilej pentru Cristian Dulca de a lua un prim contact cu fotbalul feminin.

”Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristian Dulca.

Ca antrenor, Cristian Dulca le-a mai pregătit, printre altele, pe Universitatea Cluj, FC Vaslui și Gaz Metan Mediaș. De asemenea, în perioada 2015-2018, el a fost selecționerul echipei naționale de tineret a României.

 

Sursa foto: https://www.frf.ro/

 

Ne poți asculta și aici: