Un nou hobby pentru corporatiști: proiectele sociale

Tinerii corporatiști clujeni sunt motivați prin programe inedite de training, team building ori coaching.

În Cluj, acest gen de servicii sunt într-o continuă dezvoltare. Doar în primul semestru din 2019, de exemplu, a fost înregistrată o creștere de 15% pentru programe creative și inovative.

Și ca să-și motiveze salariații, angajatorii clujeni caută oferte mai inedite.

„Am văzut o nevoie și o necesitate mai mare de programe creative și inovative la Cluj, fiind poate zona cu cei mai tineri angajați cu care lucrăm, adică sunt foarte mulți între 25 și 30 de ani. Și atunci, de exemplu, pentru ei funcționează foarte bine un program electronic, celebrul treasure hunt, în care oamenii trebuie să găsească indicii pentru o comoară, numai că toate lucrurile se întâmplă și în spațiul virtual, adică ei trebuie, prin intermediul unei platforme, să identifice în viața reală niște indicii și să le trimită undeva prin intermediul unei tablete. Acesta este unul dintre programele foarte apreciate la Cluj. Totodată și programele de responsabilitate socială, de CSR, funcționează foarte bine. Prin intermediul acestora oamenii pot să pună mâna ei să facă ceva”, a declarat pentru EBS Radio Petru Păcuraru, reprezentantul unei companii care oferă astfel de programe.

Așadar, corporatiștii nu se arată interesați numai de proiectele de dezvoltare personală sau de distracție, ci și de acțiunile de voluntariat.

În ultimele săptămâni, zeci de angajați ai unei multinaționale cu sediul în Cluj au zugrăvit două etaje ale clinicii Pediatrie 1, iar salariații unei alte companii se pregătesc să modernizeze o școală.

 

Ioana Pîrlea

 

Foto: pixabay.com

X
X
X