Un nou tip de test, care detectează anticorpii anti SARS-COV-2, se poate face la Cluj contra cost

Spitalul Clinic Județean de Urgență pune la dispoziția clujenilor un nou tip de test pentru infecția cu coronavirus, care presupune detectarea anticorpilor de tip IgG anti SARS-COV-2. Testul presupune recoltarea de sânge și se face contra cost.

Prezența anticorpilor permite identificarea persoanelor care au fost infectate, cu sau fără manifestări clinice, și au dezvoltat răspuns imun. Testul se face prin recoltarea de sânge prin metoda clasică și costa 90 de lei.

„Utilizarea testelor care identifică persoanele expuse anterior virusului, pe baza existenței răspunsului imun, mai ales a celor care au fost infectate, dar nu au avut simptome, ar putea să sprijine răspunsul de control al infecției, prin screening-ul grupurilor expuse, cum sunt medicii, asistente medicale sau lucrătorii din industria alimentară, care deja au imunitate împotriva infecției și care s-ar putea întoarce la muncă”, arată reprezentanții spitalului.

Recoltarea se face pe bază de programare la punctul de lucru al Laboratorului de Analize Medicale, de pe strada Victor Babeș nr. 1, tel. 0264.592771 (interior 1479) sau 0741.164.466.

Citește și:

Clujenii pot să facă testul pentru depistarea Covid-19 la cerere, contra-cost

 

Sursa foto: Facebook/Spitalul de Urgență Cluj

 

Ne poți asculta și aici: