Un parc din Cluj își va recăpăta farmecul

Autoritățile din Cluj-Napoca intenționează să modernizeze unul dintre puținele parcuri din cartierul Mărăști. Investiția se ridică la peste 2,5 milioane de lei.

Parcul Farmec va avea mai multe sectoare, conform proiectului: de odihnă, mișcare ori pentru activități pentru copii. Întregul concept va fi gândit în așa fel încât să păstreze intactă biodiversitatea zonei.

Proiectul va ajunge joi pe masa consilierilor locali.

„Parcul este unul dintre puținele pe care le au locuitorii cartierului Mărăști și nu a beneficiat de investiții semnificative de realtiv mult timp. Este un parc care se întinde pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați. Întregul ansamblu va fi reabilitat și modernizat pentru a oferi o oază verde și activități de petrecere a timpului liber în acest parc, păstrând intactă biodiversitatea Canalului Morii și cadrul său natural. După aprobarea de către Consiliul Local a indicativilor tehnico-economici va începe un proces de proiectare și execuție a acestor lucrări. Este vorba de intervenția la zona verde, dar și investiții și dotări”, a declarat pentru EBS Radio Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Lucrările la Parcul Farmec se ridică la o valoare de peste  2,5 milioane de lei cu TVA și urmează să fie finanțate cu bani de la bugetul local. Șantierul va dura un an și jumătate.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: