Un pod temporar va fi instalat în Valea Drăganului, în locul celui distrus de inundații

Accesul spre satele din comuna Poieni din județul Cluj va fi asigurat, în perioada următoare, cu ajutorul unui pod temporar.

În prezent, locuitorii satelor din comuna Poieni, dar și cei care sunt în tranzit în zonă, sunt nevoiți să folosească rute alternative din cauza faptul că podul a fost pur și simplu rupt de viitură.

Autoritățile clujene au apelat la Ministerul Apărării în acest caz, iar specialiștii instituției se află în teren pentru a analiza situația și pentru a sprijini ridicarea unui pod temporar, a declarat prefectul Mircea Abrudean pentru EBS Radio.

El a vorbit și despre drumul dintre Călățele și Beliș, dar și despre alte zone afectate de inundații în județ.

„Drumul Călățele-Beliș este redat circulației, vor începe lucrările de reabilitare a porțiunilor afectate de viituri în cel mai scurt timp. Între timp s-au făcut niște supralărgiri să se poată circula în condiții de siguranță. În rest, am avut probleme mai serioase în zona Dejului, în zona Vad, Jichiș, Iara, unde au fost locuințe inundate și terenuri afectate. La Chinteni este o vale care nu este regularizată și sunt probleme de fiecare dată când plouă”, a spus Mircea Abrudean.

Autoritățile clujene vor evalua pagubele și intenționează să ceară finanțare de la Guvern pentru situații de urgență.

 

 

Ne poți asculta și aici: