Vacanțe la început de an: schi versus destinații exotice

Deși concediul de sărbători abia s-a încheiat, unii români se pregătesc de o nouă vacanță.

E sezonul în care stațiunile de schi din țară și din străinătate sunt pline, iar agențiile de turism pregătesc sejururi pentru orice buzunar.

Un pachet la un hotel de pe Valea Prahovei pornește de la câteva sute de lei, iar pentru o vacanță în Italia, de exemplu, turiștii scot din buzunare câteva sute de euro de persoană.

„Pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție avem destinațiile interne, respectiv stațiunile de la noi din țară de la munte. Avem Poiana Brașov, stațiunile de pe Valea Prahovei sau mergem la vecinii noștri din sud, în Bulgaria, la Bansko. Cei care au mai mult timp la dispoziție și, sigur, și mai mulți bani, se orientează către Austria. Cei care au și mai mulți bani se duc înspre Italia spre Dolomiți, spre Alpi în Franța sau cei cu dare de mână merg și către Elveția, unde Davos este o stațiune exclusivistă”, a precizat Raluca Hatmanu, reprezentanta unei agenții de turism.

Cei care nu sunt pasionați de sporturile de iarnă și vor temperaturi de vară pot alege o vacanță pe un alt continent. Destinațiile exotice sunt tot mai căutate în această perioadă, iar în aceste cazuri prețurile pornesc de la 500 de euro.

„Vedem un procent care crește cu 10-15% în fiecare an în lunile noiembrie, decembrie și ianuarie, perioda în care se călătorește către astfel de destinații. Românii au prins gustul destinațiilor exotice, mai ales gustul Asiei pentru că destinațiile de acolo sunt ceva mai ieftine față de cele de peste Atlantic”, a mai spus Raluca Hatmanu.

Și destinațiile pentru concedii tip citybreak sunt căutate în această perioadă. O mini vacanță la Milano, Viena sau Madrid costă în jur de 200 de euro.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa fot: pixabay.com