Vaccinarea vârstnicilor și copiilor din centrele DGASPC s-a reluat. Aproape 600 de persoane vor fi imunizate împotriva COVID-19

Acțiunea de vaccinare a persoanelor din centrele rezidențiale ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului s-a reluat luni, după finalizarea listelor cu cei care doresc să se imunizeze.

Asta după ce peste 100 de beneficiari și salariați ai Centrului de Îngrijire de pe Bulevardul 21 Decembrie au fost imunizați vineri. Luni nu au fost efectuate vaccinări, fiind finalizată centralizarea listelor cu persoanele care au optat pentru vaccinare. Nicoleta Molnar, șefa DGASPC Cluj.

„Cel mai probabil, acțiunea de vaccinare se va întinde pe parcursul a 10 zile. În total, vor fi vaccinate în jur de 600 de persoane, adulți de peste 65 de ani și persoane adulte cu boli cronice, dar și copii de peste 16 ani, respectiv personalul angajat al centrelor de copii și adulți. Dintre beneficiarii adulți, cea mai mare parte au optat pentru vaccinare. Dozele sunt asigurate și până în prezent am avut grijă să nu pierdem doze, care sunt foarte valoroase”, a declarat pentru EBS Radio Nicoleta Molnar.

Alți 1.400 de beneficiari și salariați vor fi vaccinați în centrele rezidențiale private, însă aici urmează ca imunizarea să înceapă în perioada următoare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: