Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. La Cluj continuă să ningă și toate pârtiile din județ s-ar putea deschide în weekend

Ninsoarea din această săptămână și prognoza pentru zilele următoare pot duce la redeschiderea tuturor pârtiilor de schi din județ. Astfel, cel târziu din weekend urmează să se deschidă și pârtia de la Feleacu, respectiv cea cu telescaun de la Mărișel.

Asta după ce în ultimele weekenduri la pârtia Buscat de la Băișoara aglomerația a fost mare, iar accesul a fost restricționat din cauza atingerii capacității maxime a domeniului.

În Feleacu funcționează momentan doar pârtia de inițiere pentru copii și alte activități conexe dedicate acestora. Cel târziu din weekend se va deschide însă și pârtia principală, spune administratorul Radu Mureșan.

„99% se ca deschide pârtia în acesată săptămână și vrem să-i rugăm pe toți schiorii care ne vor vizita în weekend să se îmbrace foarte, foarte gros pentru că din câte am văzut pe prognoze, vor fi în jur de -18 grade la Feleacu și -17 la Cluj. Pârtia noastră tot timpul a fost preferată de începători și cei care mergeau la Buscat, Băișoara sau Mărișel vor veni la noi și atunci lucrurile se vor mai liniști în celelalte părți”, a spus la EBS Radio Radu Mureșan.

Un nou sfârșit de săptămână plin se anunță la domeniul schiabil Buscat din Muntele Băișorii, mai ales că duminică aici este programat și un eveniment, World Snow Ski, care include cursuri de schi și snowboard gratuite, dar și o competiție distractivă.

Ultimele weekenduri au pus la încercare răbdarea șoferilor, iar polițiștii se vor afla la fața locului pentru descongestionarea traficului. Șoferii sunt sfătuiți de polițiști să conducă cu atenție și să aibă răbdare.

„Întrucât mulți dintre noi alegem să ne petrecem weekendurile în stațiunile montane din județ, valorile de trafic înregistrat pe aceste tronsoane de drum sunt ridicate. Polițiștii clujeni acționează în aceste zone pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute și recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic. Este posibil ca drumurile să fie acoperite cu zăpadă și polei, astfel că aceștia sunt sfătuiți să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță. Este, de asemenea, important să se evite efectuarea depășirilor riscante”, a declarat la EBS Radio Andreea Vișan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Cluj.

Tot din weekend urmează să se redeschidă și pârtia „roșie”, cu grad mediu de dificultate, care dispune și de telescaun, de la Mărișel, până acum fiind funcțională doar cea „albastră”, pentru începători.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Pârtia Feleacu

 

Ne poți asculta și aici: