Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

VIDEO | Amenajarea bazei sportive „La Terenuri”, pe masa consilierilor locali

Proiectele de amenajare a unei baze sportive și a unui parc în zona La Terenuri din cartierul clujean Mănăștur urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare.

Cele două obiective, care se vor întinde pe mai bine de 4 hectare vor include terenuri dotate cu nocturnă pentru sport în aer liber, de la tenis și mini-fotbal la beach volei și atletism, dar și un skatepark.

Proiectul mai include construcția unei clădiri cu două etaje amenajată pentru squash, escaladă, aerobic sau yoga.

Vor exista, de asemenea, și zone de agreement pentru copii și adulți, inclusiv un amfiteatru în aer liber, unde pe timpul iernii ar putea fi amenajat un patinoar.

Cluj-Napoca: Informații actuale despre proiectul Bazei sportive "La Terenuri" din Mănăștur

Baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur, săptămâna viitoare pe masa Consiliului localAm înaintat Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca propunerea privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea bazei sportive și amenajarea unui parc în zona “La Terenuri” din cartierul Mănăștur, precum și propunerea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal de urbanizare – reabilitare pentru același obiectiv de investiții.Aceste proiecte se vor afla pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local din data de 10 decembrie.Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 metri pătrați).Clujenii din zonă și nu numai, de toate vârstele, vor avea astfel la dispoziție un parc de relaxare și agrement, dar și o bază sportivă modernă, cu dotări de ultimă generație și cu acces gratuit.Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.Baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 metri pătrați (suprafață desfășurată – 1.742 metri pătrați). În această sală vor avea loc activități sportive precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă.Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.Alături de toate acestea, noua investiție va cuprinde parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice.Investiția include modernizarea căilor de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria.Conform devizului general, întocmit de Asocierea SC Napotech Proiect SRL și SC Arhi Box SRL, valoarea totală a investiției se va ridica la aproape 43 de milioane de lei (42.962.210,58 de lei, inclusiv TVA).Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite potrivit legii.Durata de realizare a investiției va fi de 16 luni.Alături de Baza Sportivă Gheorgheni, această nouă bază sportivă și de agrement va reprezenta o nouă investiție importantă dedicată petrecerii timpului liber, în mod sănătos și plăcut, de către clujeni. După adoptarea în Consiliul Local a proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, se declanșează concomitent procedurile de licitație pentru proiectare și execuție și de realizare a exproprierilor.

Publicată de Emil Boc pe Miercuri, 4 decembrie 2019

Baza sportivă, unde accesul va fi gratuit, va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

Alături de toate acestea, noua investiție va cuprinde parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Demenea, vor fi modernizate căile de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria.

Investiția se ridică la 43 de milioane de lei. După aprobarea bugetului și documentației proiectului, care ar urma să aibă loc în săptămâna care urmează, anul viitor se va organiza licitația de proiectare și execuție, dar și procedura de expropriere pentru parcelele care sunt proprietate privată.

Ovidiu Cornea

 

Sursa video: Facebook/Emil Boc

 

X
X
X