Imagini extraordinare au fost surprinse în Munții Țarcu. Mai multe capre negre au fost filmate de un angajat al Direcție Silvice, iar pe fundal se aude și „șuieratul” specific acestora.
Mai multe capre negre au fost filmate într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova. Potrivit specialiștilor Romsilva, șuieratul care se aude în filmare este cel mai frecvent sunet scos de caprele negre și este unul de alarmare a celorlalte exemplare. Șuieratul este, de regulă, urmat de baterea pământului cu piciorul, așa cum se vede și din imagini.
CAPRE NEGRE – MUNTII ȚARCU – OS TEREGOVA – ROMSILVA
Imagini extraordinare cu un ciopor de capre negre în Munții Țarcu, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova.Filmarea a fost realizată de colegul nostru Petru Stoicănescu.Șuieratul din fundal, cel mai frecvent sunet auzit la caprele negre, este unul de alarmare a celorlalte exemplare, fiind de regulă urmat de baterea pământului cu piciorul.Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Romsilva – Directia Silvica Caras-Severin, constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost. Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, gospodărește circa 25.000 de hectare.Credit video: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin***** Chamois in a forest managed by Teregova Forest District in Caraș – Severin County, #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură#România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin #chamois #caprenegre
Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 3 februarie 2020
Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Romsilva Caraș-Severin, este un habitat care oferă animalelor liniște, hrană și adăpost.
Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, gospodărește circa 25.000 de hectare.
Credit video: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin