VIDEO | Cum arăta Clujul, în prima zi în care circulația a fost restricționată. Forțele de ordine au dat 260 de amenzi

Restricțiile de circulație au intrat în vigoare miercuri, la amiază. Potrivit noilor măsuri, oamenii pot părăsi locuinţa doar în anumite situații.

Clujul a fost aproape pustiu, iar armata a ieșit în stradă pentru a-i sprijini pe polițiști.

În județul Cluj, forțele de ordine au aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale în valoare de 320.000 de lei pentru nerespectarea restricționării circulației. La nivel național au fost amendate peste 5.600 de persoane.

Ordonanţa Militară nr.3, care a intrat ieri în vigoare, prevede ca românii pot părăsi locuinţa doar în anumite situații, printre care – pentru a merge la locul de muncă, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau pentru aprovizionare.

Ordonanta militara nr.3 din 24.03.2020

Cluj-Napoca: imagini din prima zi de aplicare a Ordonanței militare nr.3 din 24 martie 2020, prin care se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, cu excepțiile prevăzute în cuprinsul Ordonanței militare. Stăm Acasă și Salvăm Vieți!

Publicată de Emil Boc pe Joi, 26 martie 2020

Toate persoanele trebuie să aibă asupra lor declaraţia pe proprie răspundere privind motivul deplasării sau adeverinţă de la angajator.

Citește și:

Restricțiile de circulație au intrat în vigoare. Ce trebuie să faceți

 

Foto: EBS Radio