VIDEO | Hai la joacă! Imagini superbe cu mai multe ciute și un cerb, care se bucură de zăpadă, au fost surprinse în Munții Apuseni

Imagini senzaționale au fost filmate cu o cameră de supraveghere în Parcul Natural Apuseni. Mai multe ciute și un cerb s-au jucat minute în șir în zăpadă și doar tropăitul lor a „deranjat” liniștea pădurii.

Imaginile cau fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.

Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor care are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană, spun aceștia.

 

„Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an”, au mai arătat specialiștii Romsilva.

Pădurile Parcului Natural Apuseni asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos. Acesta este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. Din acestea, 50.793 de hectare sunt păduri.

 

Ne poți asculta și aici: