VIDEO | Natura, în toată splendoarea ei. Un cerb a fost filmat în timp ce se hrănea în Munţii Călimani

Un cerb ale cărui coarne au crescut după ce le-a lepădat la începutul primăverii a fost filmat într-o pădure din Călimani.

Cerbul a fost surprins în imagini de un angajat al Romsilva pe când se hrănea. Specialiştii spun că animalul este în plin proces de consolidare a coarnelor, după ce au căzut la începutul primăverii.

Cerb se hrănește într-o pădure din Parcul Național Căimani din cadrul Romsilva

❤️ 🎥 Un cerb frumos se hrănește în liniște într-o pădure din Parcul Național Călimani, imaginile extraordinar de frumoase fiind surprinse de colegul nostru Cristin Cireș.‼️ 🆕 Se poate observa în film cum cerbul este în plin proces de consolidare a coarnelor, după ce le-a ”lepădat” la începutul primăverii. Frumoasele coarne cresc la loc pe toată durata verii, apoi acestea se consolidează până în perioada boncănitului, perioada de împerechere, când cerbii se luptă între ei pentru supremație asupra cârdurilor de ciute.ℹ️ Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. ✅ Pădurile 🌲🌳🌲 din Parcul National Calimani asigură habitatul sănătos pentru numeroase specii, aici având asigurate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.ℹ️ Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita.ℹ️ Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani*****ℹ️ 🇬🇧 Beautiful red stag feeding in into a forest from Călimani National Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Călimani #wildlife #fauna #forests #păduri #pădure

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 4 iunie 2020

Frumoasele coarne cresc la loc pe toată durata verii, apoi acestea se consolidează până în perioada boncănitului, respectiv perioada de împerechere, când cerbii se luptă între ei pentru supremație asupra cârdurilor de ciute.

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie, au mai arătat specialiştii Romsilva.

Pădurile din Parcul Naţional Călimani asigură habitatul pentru numeroase specii, aici având asigurate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Parcul Național Călimani are o suprafață de 24.556 de hectare şi se întinde pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

 

Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani

Ne poți asculta și aici: