VIDEO | Natura s-a trezit la viață. Dansul nupțial al cocoșilor de munte

Imagini superbe cu o luptă între doi cocoși de munte, în perioada rotitului, au fost surprinse în Ocolul Silvic Crucea, din județul Suceava.

Rotitul cocoșului are loc în lunile aprilie și mai, în funcție de climă și altitudine, în perioada de împerechere, arată specialiștii Romsilva, care au postat imaginile pe pagina de Facebook.

„Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali. Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la 3 metri”, explică specialiștii.

💯 Luptă între doi cocoși de munte în perioada rotitului. Imaginile au fost surprinse de colegii noștri de la Ocolul Silvic Crucea, din județul Suceava. ✅Rotitul cocoșului are loc în lunile aprilie și mai, în funcție de climă și altitudine, în perioada de împerechere.✅ Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali. Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la 3 metri.ℹ️ Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure 🌲🌲🌲 de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri. Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 cm. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.ℹ️ În #România 🇷🇴, specialiștii în cinegetică estimează o populație de 4.500 până la 5.200 de perechi.*****ℹ️ 🇬🇧 Two capercaillies settling their differences – somewhere in a forest managed by Crucea Forest Distrcit within Romsilva, Suceava County #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Capercaillie #CocoșMunte #TetraoUrogallus #România #wildlife #fauna #păduri #pădure

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 4 mai 2020

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri. Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 de centimetri. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.

Specialiștii în cinegetică estimează că în România extistă o populație de 4.500 până la 5.200 de perechi de cocoși de munte.

 

Ne poți asculta și aici: