VIDEO | Prima poartă de decontaminare pentru personalul medical a fost amplasată la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj

CERT Transilvania a reușit să finalizeze o primă „poartă” care reduce considerabil riscul de contaminare cu noul coronavirus la dezbrăcarea echipamentului de protecție.

Primul dispozitiv creat de voluntarii de la CERT Transilvania a fost amplasat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență din Cluj și este acum în teste.

„Este foarte important ca medicii să-și poată decontamina echipamentul la ieșirea din zona infectată și chiar, de ce nu, asemenea porți se pot folosi peste tot acolo unde există un pericol de contaminrae. Prima poartă făcută este pe o structură din tuburi plastic, din PVC, vom trece la urmă pe aluminiu, care este închisă cu o folie specială, transparentă, iar sistemul de vaporizare este unul profesional. Am luat duze profesionale pe care le-am montat și care, cu ajutorul unei pompe cu presiune ridicată, își fac treaba. Vom căuta în cel mai scurt timp să le livrăm tuturor spitalelor din Cluj”, a declarat pentru EBS Radio Dan Jecan, reprezentantul CERT Transilvania.

Cei de la CERT Transilvania știu că există acum o nevoie urgentă de a amplasa astfel de sisteme de decontaminare în toate spitalele din linia întâi și de aceea își intensifica eforturile pentru a produce și distribui dispozitivul și către spitalele din țată, în măsura capacităților de producție.

Aceste porți de decontaminare reduc considerabil riscul de contaminare la dezbrăcarea echipamentului de protecție pe de o parte și la pătrunderea într-o incintă, pe de altă parte și pot fi montate atât în interior, cât și în exterior.

„Conform estimărilor avem un număr de 133 de spitale în Transilvania și aproximativ 500 de unități în țară. Costul materialelor este de aproximativ 1.000 lei, iar capacitatea de producție este momentan de 50 bucăți pe zi”, au mai arătat cei de la CERT Transilvania.

Puteți să-i ajutați cu donații pentru a proteja cadrele medicale

Donează cu cardul pe https://cert-transilvania.ro/donations/ sau prin transfer bancar în contul Asociației CERT-Transilvania RO36BTRL01301205109280XX, cu mențiunea #SOLIDARI.

A fost un sfârșit de săptămână plin de emoții pentru familia CERT Transilvania: am finalizat prima poartă de decontaminare destinată personalului medical și am amplasat dispozitivul la UPU Cluj pentru testare. Ne-am dorit să oferim medicilor o protecție sporită împotriva contaminării cu COVID-19 și da, am reușit!Există o nevoie urgentă de a amplasa astfel de sisteme de decontaminare în toate spitalele din linia întâi și de aceea, începând de astăzi ne vom intensifica eforturile pentru a produce și distribui dispozitivul creat de noi către toate unitățile medicale din Cluj-Napoca și, în măsura capacităților de producție, către spitalele din țară. Aceste porți de decontaminare reduc considerabil riscul de contaminare la dezbrăcarea echipamentului de protecție pe de o parte și la pătrunderea într-o incintă, pe de altă parte.Acest aspect este vital și poate face diferența în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri. Pot fi montate atât în interior cât și în exterior. Conform estimărilor avem un număr de 133 de spitale în Transilvania și aproximativ 500 de unități în țară. Costul materialelor este de aproximativ 1.000 lei iar capacitatea de producție este momentan de 50 bucăți pe zi.Contăm pe sprijinul vostru pentru a ne proteja medicii!Donează cu cardul pe https://cert-transilvania.ro/donations/ sau prin transfer bancar în contul Asociației CERT-Transilvania RO36BTRL01301205109280XX , cu mențiunea #SOLIDARI . Arată că îți pasă!

Publicată de CERT Transilvania pe Luni, 6 aprilie 2020

 

Sursa foto: Facebook