VIDEO | Viața merge mai departe. Imagini superbe cu o ursoaică și puiul ei au fost filmate în Parcul Natural Putna

O ursoaică și puiul ei, care au ieșit în căutarea hranei, au fost filmați pe o creastă a munților din Parcul Natural Putna Vrancea.

Urșii fac deplasări lungi în căutarea hranei, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv, arată specialiștii de la Romsilva, care au și postat această filmare.

🆕 💯 Imagini superbe cu o ursoaică ❤️🐻💚 și puiul ei hrănindu-se pe o creastă a munților din Parcul Natural Putna Vrancea🎥 Filmarea a fost realizată de la mare distanță de colegul nostru Ion Militaru.ℹ️ Urșii fac deplasări lungi 🐾 în căutarea hranei, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.‼️ România 🇷🇴 are una dintre cele mai mari populații de urs 🐻 din Europa 🇪🇺✅ Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile 🆗 de liniște, hrană și adăpost.ℹ️ Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. ✅ Este situat în județul #Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri 🌳🌲🌳🌲🌳ℹ️ În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ‼️ ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. ℹ️ Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt ‼️ protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.Credit: Ion Militaru, Parcul Natural Putna Vrancea*****ℹ️ 🇬🇧 A bear with a cub in Putna Vrancea Nature Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature #Putna #Vrancea

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 10 aprilie 2020

Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul lor este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. România are una dintre cele mai mari populații de urs din Europa.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor. Situat în județul Vrancea, acesta are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul.

Aproape 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Filmarea a fost realizată de la mare distanță de Ion Militaru, angajat al Parcului Natural Putna Vrancea.

 

Ne poți asculta și aici: