Vine vara la Cluj? Ce vești ne dau meteorologii

Vremea se va menține în general instabilă în județul Cluj până la mijlocul săptămânii viitoare. În zilele următoare va continua să plouă pe arii extinse și sunt așteptate descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Vremea se va îndrepta de joia viitoare și se va încălzi progresiv, însă de precipitații nu vom scăpa nici în lunile iulie și august, a spus la EBS Radio Narcis Maier, șeful Serviciului de Prognoză din cadrul Centrului Meteo Transilvania Nord.

„Vom avea parte și de temperaturi de peste 32-33 de grade Celsius, dar vor alterna cu aceste scurte perioade de instabilitate în lunile care urmează, iulie și august”, a spus Narcis Maier.

Cantitatea de precipitații din ultimele săptămâni reprezintă un specific al perioadei, a mai spus meteorologul.

„Nu ar trebui să ne impacientăm că plouă atâta. Ar trebui să plouă în această perioadă undeva la 80-90 de litri de apă pe metru pătrat în cursul unei luni. Și anul trecut luna iunie a depășit cu 100% cantitatea medie de precipitații, deci în loc de 80 de litri am avut aproape 200 de litri pe metru pătrat”, a mai spus meteorologul Narcis Maier.

În privința temperaturilor din următoarele zile, acestea se vor încadra în normele climatologice ale perioadei, respectiv de la 23-24 de grade în sus, a precizat șeful Serviciului de Prognoză din cadrul Centrului Meteo Transilvania Nord, Narcis Maier.

 

Ne poți asculta și aici: