AUDIO | Ciprian Comșulea, Smart Mobility Cluj: „Mașina, ca gadget, va dispărea din oraș în 10-15 ani”

Piața micromobilității este în creștere și la Cluj-Napoca, și asta pentru că oamenii văd în soluțiile de dezvoltare durabilă un viitor mai bun.

Aceasta este părearea lui Ciprian Comșulea, organizator al Smart Mobilty Cluj, evenimant la care, în acest weekend, curioșii au putut să vadă și să testeze noi modele de autovehicule electrice și hibrid, dar și soluții de micromobilitate, respectiv noi modele de biciclete, scutere, trotinete și motociclete.

Dar e pregătit Clujul pentru mașinile electrice? Și cum va arăta, de fapt orașul, în următorii ani, din punct de vedere al mobilității.

„Sperăm să avem o centură, pentru că avem o mobilitate care trece dintr-un cartier în altul prea haotic. După aceea, orașul trebuie să-și găsească mai multă liniște și să dea dreptul la pietoni mai mult. Și din centru, eu văd alei relaxate de pietoni și zonă verde care se îndreaptă spre cartiere, adică să poți să mergi într-o plimbare spre casă sau pe bicicletă sau într-o alergare ușoară”, a spus Ciprian Comșulea, la emisunea WakeUp Cluj.

Ce soluții există pentru mobilitatea urbană și care este viitorul mașinilor personale aflați din interviul pe care Ciprian Comșulea i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Ne poți asculta și aici: