AUDIO | Omar Sosa vine la Cluj. Cum a ajuns marele pianist să cânte alături de trupa timișoreană JazzyBIT

Pianistul Omar Sosa va urca pe scenă la Jazz in the Park alături de trupa JazzyBIT.

Pianistul născut în Cuba vine la Cluj datorită unui proiect inedit, care s-a născut din dorința organizatorilor festivalului de a face ceva palpabil pentru trupele românești.

Așa că trupa JazzyBIT a avut mână liberă și buget pentru a-și pregăti momentul la Jazz in the Park, după cum a mărturisit Alin Vaida, directorul festivalului.

„O să fie un proiect foarte drag nouă. Ne-am dorit foarte mult un headliner român la festival, să facem ceva și pentru industria muzicală locală. Și dintre toate formațiile din România, JazzyBIT sunt cei cu care am lucrat cel mai bine și au cântat pe toate scenele noastre”, a spus Alin Vaida la WakeUp Cluj, emisiune moderată de Tiberiu Crișan.

Și, pentru că e trupa „cea mai muncitoare și silitoare”, care anul trecut a avut aproape 60 de concerte, foarte multe pentru o formație de jazz, organizatorii festivalului au decis că e formația cu care se poate lucra cel mai bine.

„Le-am spus (celor de la JazzyBIT, n. red.) ‘băieți, aveți slotul pus deoparte din partea noastră’, am agreat un buget cu care ei să se joacă și le-am mai zis: ‘propuneți un proiect’. Și cred că în seara de dinaintea Ajunului Crăciunului primesc un mesaj pe telefon de la Teo din JazzyBIT: ‘cred ca avem ceva interesat, dar trebuie să te bagi și tu în negociere’….O să fie o oră, o oră și juămate de muzică, dar după asta ei rămân cu o colaborare și noi cu ideea că, cine știe ce am pornit pentru industria muzicală romanească. Și eu încurajez toate festivalurile să aibă o abordare de genul acesta, pentru industria muzicală locală”, a mai spus Alin Vaida.

Mai multe despre festivalul Jazz in the Park, care va avea loc în perioada 25-28 iunie la Cluj-Napoca, aflați de la Alin Vaida.

 

Sursa foto: Facebook/Omar Sosa Music

 

Ne poți asculta și aici: