VIDEO | Țambalistul Marius Preda, la EBS Radio: „Dacă ești bun, nu contează la ce cânți. Poți să cânți și la fluierul piciorului”

Țambalistul Marius Preda a avut o idee. Și nu s-a lăsat până nu a pus-o în practică. Să introducă țambalul în jazz.

Artistul Marius Preda a povestit la EBS Radio cum la 16 ani a ajuns să studieze la Conservatorul din Haga, Olanda și cum i-a venit ideea să promoveze țambalul.

La început, spune el, nu l-a luat nimeni în serios când a vrut să introducă acest instrument în muzica de jazz.

„Și în lumea jazz-ului este foarte greu de pătruns, dar trebuie să fii un luptător, genul lui Mihai Viteazul, trebuie să faci de toate ca să-ți atingi scopul. Dar nu există instrument de jazz… Am comunicat cel mai bine cu Arturo Sandoval, pentru că el m-a descoprit pe mine. Și primul concert l-am avut cu el în țara în care s-a născut țambalul, la Budapesta. Din Ungaria vine țambalul, noi l-am furat”, a spus râzând Marius Preda, invitat la WakeUp Cluj, emisiune moderată de Tiberiu Crișan.

El a vorbit despre muzică, în general și, bineînțeles, jazz. Despre care a spus că nu se studiază, ci se ascultă și se fură.

„Trăiești 24 din 24 de ore în jazz. Dar dacă nu asculți, nu ești talentat și nu te implici, nu faci nimic”, a mai spus artistul.

Plin de energie, el a dezvăluit și ce-l ține în „priză”

„Iubesc muzica, fără ea cred că nu aș putea să trăiesc nicio săptămână. Dacă mâine mi-ai lua muzica i-aș cere lui Dumnezeu, primul lucru, să închidă contractul cu viața. Fără muzică, viața nu are niciun sens”, a mai spus Marius Preda.

Artistul Mariu Preda a susținut, sâmbătă, un recital la Balul Operei.

Urmăriți aici tot interviul.

Tambalistul Marius Preda acum la EBS Radio .

Tambalistul Marius Preda la Wake Up Cluj .Urmărește EBS Radio:🎧 https://ebsradio.ro/radio-player/📟 90.4 FM – Cluj-Napoca, 94.8 FM – Dej 🖥 https://www.youtube.com/channel/UCr8lKJK8PLPxN5A2pRrbj9A

Publicată de EBS Radio pe Joi, 27 februarie 2020

 

Ne poți asculta și aici: