BBC împlinește astăzi 96 de ani

Cu 96 de ani în urmă, mai exact pe 14 noiembrie 1922, era difuzată la Londra prima emisiune radiofonică a BBC – The British Broadcasting Company.

5 lucruri de care Clujul (mai) are nevoie ca să fie smart pe bune

CV-ul Clujului, cu 10 ani în Uniunea Europeană (oficial în Vest, adică) și cu 100 de ani în România (oficial în Est, adică), se reflectă clar și în viața sa de zi cu zi și în mentalitatea și aspectul orașului printr-un șir de contraste.

Ce ne facem cu traficul din Cluj-Napoca?

Asta-i întrebarea! O întrebare la care ne-am gândit cu toții, autorități și locuitori ai acestui municipiu. Doar că soluțiile concrete întârzie să apară, iar circulația rutieră ne dă bătăi de cap tot mai mari.

Clubbing in Cluj: then and now

Am realizat recent ca merg la club de fix 20 de ani. Eram luna trecută în clubul la Gazette (aflat pe Cetățuie) și m-a lovit o revelație melancolică (sau chiar „melalcoolică”): și în 1998 făceam exact chestia asta, exact în același loc. Doar că atunci clubul se numea Mythos și era deținut și frecventat de studenții greci, care constituiau o comunitate puternică în Cluj pe vremea aceea.

Trust your musician!

În ultimele luni am selectat cu colegii foarte multă muzică pentru radio. Din multitudinea de piese care mi-au trecut pe la urechi, „Propellerheads – History Repeating” a fost cea care mi-a atras din nou atenția, după mulți ani.

Ne poți asculta și aici: