1,2 milioane de lei au fost alocați pentru extinderea unei clădiri a Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj

Una dintre clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca va fi exstinsă și etajată pentru a optimiza circuitul medical și a diminua riscul contractării infecțiilor intraspitalicești.

Investiția Consiliului Județean Cluj este în valoare de 1,2 milioane de lei, iar prin refacerea circuitului funcțional se vor respecta normele igienico-sanitare, ceea ce va duce la scăderea riscului de îmbolnăvire cu tuberculoză a pacienților și personalului unității.

Astfel, zonele administrative de cele destinate actului medical vor fi total separate, și se va reduce și riscul de contractare a infecțiilor nozocomiale.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca are 230 de paturi și asigură, prin secţiile clinice şi serviciile din structură, asistenţă medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă şi de recuperare a pacienţilor cu afecțiuni respiratorii tuberculoase – TBC şi non-tuberculoase (BPOC, Astm bronşic, patologie tumorală malignă şi benignă, pleurezii, supuraţii bronho-pulmonare) din județul Cluj şi din judeţele limitrofe.

Ne poți asculta și aici: