Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

29 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul IT. Ministerul Comunicațiilor urmărește trecerea de la outsourcing la produse cu valoare adăugată mare

IMM-urile vor putea accesa fonduri de peste 29 milioane euro pentru proiecte în IT, prin intermediul a două scheme de stat, începând din decembrie, a anunțat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Bogdan Cojocaru.

Companiile vor putea accesa între 0,5 și 3,5 milioane de euro, care pot să acopere între 30% și 100% din valoarea proiectului, în funcție de regiune și de tipul de afacere. „Noi ne dorim trecerea de la outsourcing la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată mare. Prin schema de ajutor de stat și schema de minimis, ne dorim să susținem firmele din România cu capital 100% autohton, în așa fel încât să avem posibilitatea, în cel mai scurt timp, să fie nu doar prestatori de servicii pentru diverse companii, ci să fie cei care creează platformele, software-le, valoarea adăugată venind din faptul că, ulterior, pot fi transformate în bunuri comercializate la o valoare foarte mare. Ceea ce ne propunem noi este să nu exportăm doar resursă umană și să prestăm servicii”, a subliniat Bogdan Cojocaru, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Mediafax.

Proiectele pot fi depuse online între 17 decembrie 2018 și 14 februarie 2019, iar regulile de finanțare se găsesc pe site-ul MCSI. Ministrul pentru Comunicații spune că finanțarea proiectelor care îndeplinesc peste 80 de puncte se va face după regula „primul venit-primul servit”, pentru cei care respectă regulile din ghidul solicitantului.

Bogdan Cojocaru a afirmat că sectorul IT&C se află într-o continuă dezvoltare, iar, în acest moment, contribuția la Produsul Intern Brut reprezintă 7%.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X