400 de elevi din Cluj merg cu Trenul Unirii la Alba Iulia, de 1 Decembrie

400 de elevi şi profesori din Cluj merg de Ziua Națională la Alba Iulia, cu „Trenul Unirii”. Garniturile de tren au fost închiriate de ISJ Cluj și vor fi împodobite cu steaguri şi cu mesaje legate de Unire.

La plecarea din Gara Cluj-Napoca va avea loc o festivitate, în timpul căreia mitropolitul Clujului, IPS Andrei, va oficia o slujbă religioasă. „Elevilor şi profesorilor care vor pleca cu Trenul Unirii pentru a reface traseul înaintaşilor lor, li se vor asigura sandwich-uri şi apă, ei urmând să se reîntoarcă spre casă din Alba Iulia în jurul orei 16.00”, a declarat Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

Trenurile au fost închiriate de Inspectorat de la un operator privat. „Am închiriat două garnituri de tren de la un operator privat, una va pleca de la Dej – Gherla, iar cealaltă din Cluj-Napoca, vor trece prin Câmpia Turzii şi Teiuş şi vor ajunge la Alba Iulia în jurul orei 10.00, unde vor participa la manifestările oficiale organizate pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Cele două garnituri vor fi pavoazate cu steaguri tricolore şi cu mesaje privind Unirea de la 1 decembrie”, a mai spus Valentin Cuibus.

Trenurile vor opri la teiuș, unde va fi depusă o coroană de flori la placa amplasată în memoria unui ţăran din comuna Iara, judeţul Cluj, Ion Arion, care a fost împuşcat în 30 noiembrie 1918 în timp ce ducea steagul tricolor la manifestările de la Alba Iulia.

Alte manifestări dedicate Centenarului, organizate de ISJ Cluj sunt concursul de cultură generală „În slujba ţării şi a neamului românesc”, „Cupa Centenarului” la baschet şi fotbal pe licee şi concursul de video eseuri „Mesajul nostru pentru România”.

Sursa foto: Facebook/CFR Călători

Ne poți asculta și aici: