Elevii au intrat în vacanță, perioadă în care sunt așteptați să dea ei note profesorilor

Elevii clujeni își pot evalua, de la finalul acestui semestru, profesorii. Ei trebuie să descarce de pe internet un formular, în care pot să noteze cum predau și cum se comportă cadrele didactice la ore.

Elevii clujeni sunt entuziasmați de acest proiect și ar vrea să facă evaluări atât profesorilor pe care îi plac, cât și celor mai antipatici. „Interesant. Cam toți profesorii sunt destul de buni, nu prea sunt profesori care să fie nasoli”, spune un elev de la Liceul Nicolae Bălcescu. „Eu aș avea ca preferință pe profesorul de fizică. Dacă ar trebui să spun ce cred despre el, este foarte de treabă: este glumeț, poate să ne explice pe înțelesul nostru, în general este de treabă”, susține un alt tânăr care studiază la același liceu. „Nu m-am gândit niciodată la asta. Profa de chimie – e cea mai rea din școală, foarte severă. La chimie sunt cele mai rele note”, crede un alt elev clujean.

Această evaluare este un lucru pozitiv, atât pentru elev, cât și pentru profesor, spune liderul Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru: „Pentru un profesor, cadru didactic, este benefică pentru că știe unde a greșit și unde poate să îmbunătățească modul de predare sau anumite lacune pe care le are, iar din partea elevului, e bine că-și asumă această sesizare. Din păcate, avem și situații în care colegi de-ai noștri, profesori, nu acceptă acest lucru. De aia și se apelează, probabil, la anonime. Dar eu cred că ar fi bine să se treacă de această etapă și fiecare să-și asume greșelile și ceea ce, de fapt, sesizează”.

Articolul 7 din Statutul Elevilor dă dreptul școlarilor de a oferi un feedback semestrial profesorilor prin fișe anonime. În aceste documente, elevii își spun părerea despre cum sunt evaluați de profesori, despre relația pe care o au cu cadrele didactice, dar și despre atmosfera din timpul orelor.

Elevii care vor să facă o evaluare a profesorilor pot descărca un formular de feedback de pe pagina de Facebook a Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean al Elevilor Cluj

Ne poți asculta și aici: