52% dintre români au o imagine pozitivă despre UE, mai mult decât media europeană

Numărul românilor care au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană este în creștere și este peste media europeană, potrivit Eurobarometrului de toamnă.

Astfel, 52% dintre români au o imagine pozitivă despre UE, față de o medie europeană de 43%.

„Majoritatea europenilor consideră, pentru prima dată, că vocea lor contează în UE. În plus, sprijinul față de Uniunea economică și monetară rămâne puternic și atinge un nou nivel maxim în zona euro”, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene, relatează Mediafax.

În plus, 50% dintre români au încredere în UE, comparativ cu o medie europeană de 42%, iar 51% dintre români consideră că vocea lor contează în UE, comparativ cu o medie de 49% în celelalte țări ale UE.

De asemenea, 56% dintre români au o percepție pozitivă asupra situației economiei europene, comparativ cu o medie UE de 49%, iar 48% dintre români sunt optimiști cu privire la situația pieței muncii, comparativ cu o medie UE de 44%.

În 16 state membre ale UE, majoritatea respondenților consideră că vocea lor contează în Uniunea Europeană. Scorurile cele mai mari s-au înregistrat în Danemarca – 73%, Suedia – 71% și Germania – 70%.

Încrederea în UE este stabilă, 42%, rămânând la cel mai înalt nivel înregistrat din toamna anului 2010.

Sursa foto: pixabay.com