Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Corina Crețu: Țările dezvoltate din UE trebuie să accepte o contribuție mai mare la buget și să ajute statele din Estul Europei

Țările dezvoltate trebuie convinse să accepte o contribuție mai mare la bugetul Uniunii Europene. Este declarația comisarului european Corina Crețu, care consideră că România are o responsabilitate în acest sens, după preluarea președinției la Consiliul Uniunii Europene.

Corina Crețu spune că acest lucru trebuie făcut acum, în cele șase luni în care România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, cu atât mai mult cu cât va urma Finlanda, o țară care face parte dintre cele care nu doresc să își majoreze contribuția.

În prezent, contribuția fiecărui stat membru la bugetul Uniunii Europene este de 1% din bugetul național și TVA, a explicat Corina Crețu.

„Cu mai puțin decât cu un pahar de apă pe zi noi suntem chemați să facem drumuri, spitale și investiții majore în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a propus creșterea contribuției la 1,1% iar Parlamentul European are un proiect mai ambițios, respectiv 1,3%. Aceste state membre trebuie convinse să dea acești bani țărilor din Estul Europei, pentru că 80% din acești bani se duc către țările mai puțin dezvoltate”, a declarat la Cluj Corina Crețu.

Comisarul european pentru Politica Regională Corina Crețu a participat ieri la Cluj-Napoca la o conferință pe tema politicii de coeziune din Uniunea Europeană, organizată de Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Corina Crețu

X
X
X