6.200 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în primele șase luni ale anului

Tot mai mulți părinți apelează la sfaturile medicale telefonice atunci când copilul se simte rău.

Serviciul ALOPEDI 0364-917, destinat obținerii de sfaturi medicale pediatrice de urgență, administrat de Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca a fost apelat de 6.200 de părinți, numărul acestora fiind cu peste 600 mai mare, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.

Marea majoritate a apelurilor s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu. Este vorba de 65,8% dintre apeluri.

Cele mai multe apeluri au fost în luna ianuarie dar, odată cu începerea perioadei de concediu, medicii se așteaptă la o nouă creștere.

Dacă în prima parte a anului problemele respiratorii au fost principala cauză pentru care s-a cerut ajutorul medicilor, odată cu venirea sezonului cald problemele digestive și erupțiile cutanate vor reveni în prim plan, potrivit specialiștilor.

Medicii pediatri arată că expunerea la soare are efecte benefice asupra oaselor și a sistemului imunitar, dar razele ultraviolete au și efecte nocive.

Astfel, aceștia avertizează că efortul fizic într-un mediu cald poate duce la supraîncălzirea copilului, la crampe musculare până la epuizare și chiar șoc termic.

X
X
X