Peste 7.300 de părinți au apelat în primele 9 luni ale acestui an serviciul Alopedi 0364-917

Serviciul de sfaturi medicale pediatrice prin telefon, Alopedi, s-a dovedit extrem de util în timpul pandemiei. 7 din 10 cazuri au fost rezolvate fără a mai fi necesară deplasarea la medic.

Alopedi 0364-917 a fost apelat în primele nouă luni ale acestui an de către nu mai puțin de 7.365 de părinți. În aproape 70% din cazuri, medicii au recomandat îngrijirea copilului la domiciliu.

Pentru peste 800 de copii s-a recomandat consultul medical imediat, iar în cazul a trei copii a fost necesară solicitarea ambulanței.

Serviciul de telemedicină al Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca – Alopedi 0364-917 oferă de aproape șapte ani sfaturi gratuite privind îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav.

Febra rămâne principalul motiv de solicitare a sfatului pediatric telefonic, urmată de diaree, vărsături și erupția cutanată, un număr important de apeluri, respectiv 488 având ca și cauză traumatismele și accidentele casnice.

58,62% din apelurile preluate au provenit din zona metropolitană Cluj-Napoca, iar 3.028 de apeluri din afara județului, în special din București și județele Brașov, Constanța și Prahova. De asemenea, serviciul de call-center pediatric a fost apelat și din afara țării, în cazul a 19 copii.

 

Ne poți asculta și aici: