80 de edituri își prezintă ofertele la Târgul Gaudeamus, deschis de astăzi în Piața Unirii

Piața Unirii din Cluj-Napoca găzduiește, până duminică, Târgul Gaudeamus, care se desfășoară pe o suprafață de aproape 800 de metri și reunește 80 de edituri.

„Cea mai generoasă ofertă din istoria târgului Gaudeamus e acum în Piața Unirii. Varietatea domeniilor abordate și numărul foarte mare de titluri aproape garantează faptul că oricine ajunge la târg va fi mulțumit de ceea ce va găsi aici. Am constatat cu plăcere că segmentul de carte adresat tinerilor și copiilor este într-o expansiune vizibilă, lucru care ne bucură, mai ales că anul acesta este anul cărții, proiect care se adresează cu precădere tot celor mai tineri”, a declarat Connie Chifor, coordonatorul Târgului Gaudeamus.

Peste 80 de evenimente adresate unui public variat vor avea loc în cadrul târgului. Iar cei pasionați se lectură s-au înghesuit, încă de la deschiderea evenimentului, să achiziționeze cele mai recente apariții. În plus, clienții se bucură de oferte și reduceri.

„La librărie să zic că a fost foarte bine Zuleiha, literatură, de Guzel Yakhina. Chiar a avut un impact destul de mare, a adus cititori diferiți pe care i-a unit titlul acesta. Ce am mai observat mai mult la noi a fost partea de istorie, de științe, cărțile pentru copii sunt într-o explozie continuă, se cumpără mult, se scot multe foarte bune”, susține Adina Poenaru, coordonatoarea unei librării.

Anul trecut, peste 28.000 de persoane au ajuns la Târgul Gaudeamus din Cluj, stabilind un record de audiență.

Text și foto: Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: