88,7 milioane de lei din bugetul comunei Florești vor fi alocate pentru investiții

Bugetul comunei Florești depășește 90 de milioane de lei. De asemenea, administrația a deschis o linie de credit de 44,3 milioane de lei pentru construcția drumului de legătură Sud.

Aproape 88,7 milioane de lei din veniturile comunei vor fi direcționate către investițiile începute deja, dar și pentru proiecte noi, potrivit primarului Horia Șulea.

Printre proiectele începute deja se numără construirea unei săli de sport, amenajarea de locuri de joacă în Florești, Luna de Sus și Tăuți, reabilitarea unor blocuri, construirea unei pasarele pietonale în zona Metro, dar și întocmirea documentației pentru Centura metropolitană a Clujului (drumul TransRegio Gilău-Apahida, TR Feleac).

La capitolul investiții noi apar construirea unei baze sportive în zona ANL, Sistem Integrat de Management al Deșeurilor, construirea de noi stații CTP, piste de biciclete pe strada Avram Iancu și iluminarea trecerilor de pietoni.

Primăria Florești a luat un nou credit de peste 44,3 milioane de lei pentru execuția Centurii de Sud. Potrivit primarului, vechea linie de credit pentru această investiție a fost stinsă, fără a se chelui vreun ban.

Bugetul este în consultare publică până în data de 6 februarie.

 

Ne poți asculta și aici: