A Kolozsvári Onkológiai Intézet mellett épül fel a szülők szállásközpontja

Ingyenes szállást biztosítanak a távoli településekről érkezett szülők számára – a Kolozsvári Onkológiai Intézet mellett épül fel a szülők szállásközpontja a Majális (Republicii) utcán.

Az épületben legalább 10 szobát fognak kialakítani, egyenként 2-5 személynek, saját fürdőszobával, közös konyhával, valamint gyerekeknek szánt játszószobával. A szobák közül párat akadálymentesítenek mozgássérült gyerekeknek. A projekt az onkológiai intézet, a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság, a városháza, illetve az Alexandru Damian Humanitárius Egyesület közös álma.

A kezdeményezés olyan szülőktől származik, akik külföldön is kezeltették gyermeküket, és saját tapasztalatból szorgalmazták a projektet: ,,hazánkban a szülők számára fennálló lehetőségek abszolút szerények” – vélekedtek. ,, Az ilzen típusú szálláshelyek a világ minden táján léteznek. Mi Franciaországban láttuk, ahol ilyen szálláshelységen szállásoltak el bennünket. Nálunk az ország minden tájáról érkeznek ide szülők, akiknek beutalják a gyereküket ide, ők pedig a parkolókban vagy a kórházban alszanak” – mondja Claudiu Brisc, a Humanitárius Egyesület képviselője.

Az egyesület a projekt elindításához szükséges pénz egy kis részét már összegyűjtötte, de gyűjtési kampányokat is fog szervezni. A szülőknek szánt ház felépítéséhez közel félmillió Euró szükséges.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: