Aeroportul Cluj a deschis două noi porți de îmbarcare pentru zborurile internaționale, în urma unei investiții de 3 milioane de euro

Două noi porți de îmbarcare pentru zborurile internaționale au fost inaugurate la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Investiția va duce la creșterea capacității de procesare a terminalului plecări cu 900.000 de pasageri pe an.

 

Noile porți de îmbarcare vor deservi și zborurile spre zona Schengen, atunci când România va adera la acest spațiu, potrivit directorului Aeroportului Internațional Cluj.

„Am inaugurat noua zonă de așteptare care înseamnă o extindere cu două noi porți de îmbarcare zboruri internaționale la aeroport. Acestea duc la creșterea capacității totale de procesare a pasagerilor pe fluxul de plecări internaționale cu 75%, adică 900.000 de pasageri pe an. Suprafața totală modernizată depășește 1.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă dublarea suprafeței de îmbarcare zboruri internaționale. Dacă România va intra în Schengen, noi suntem pregătiți, îndeplinim toate condițiile, toate zborurile Schengen vor fi operate din acest spațiu. Investiția se ridică la 3 milioane de euro, din fondurile proprii ale aeroportului”, a spus David Ciceo, citat de Mediafax.

Noile porți sunt situate la etajul I al Terminalului Plecări Internaționale din cadrul aeroportului clujean, iar zona de așteptare dispune și de un spațiu pentru fumat.

Aeroportul din Cluj-Napoca are șase porți de îmbarcare pentru Plecări Internaționale și va avea, în acest an, aproape 3 milioane de pasageri.

Sursa foto: Facebook/Aeroportul Cluj

Ne poți asculta și aici: