Afaceri locale | O tânără din Cluj a reușit să își vândă roșiile bio în supermarket-uri

O antreprenoare stabilită în Cluj a reușit să pună bazele unei afaceri bio. Ea cultivă acum, într-o seră de 8.000 de metri pătrați, trei soiuri de roșii al căror gust amintește de legumele din grădina bunicii.

Profitând de potențialul agricol, Alina Nedeluș a vrut să aducă o alternativă sănătoasă și gustoasă la produsele de import, care au acaparat supermarket-urile de la noi.

„A produce tomate care au într-adevăr gustul roșiilor de odinioară și de a demonstra că și în România se poate produce marfă calitativă e foarte important. Plus că noi avem o comoară în solul pe care îl deținem. Roșiile nu sunt stropite cu niciun fel de pesticid și, de asemenea, partea de hrană nu conține chimicale. Le vindem atât către retailerii cu care avem contracte, dar și direct la poarta serei”, spune Alina Nedeluș.

În sera de la Căpușu Mare vor fi cultivate în acest an aproximativ 80 de tone de roșii bio. Atât în țară, cât și în județul Cluj apar tot mai mulți producători.

„Avem un trend crescător. Numărul producătorilor de tomate este în creștere. În județul Cluj, în 2017 au fost sub 50, iar în acest an estimăm că vor fi 70 de beneficiari ai programului tomate românești, care au îndeplinit condițiile pentru ajutorul de minimis de 3.000 de euro”, explică Silvia Hicea, reprezentantul Direcției pentru Agricultură a județului Cluj.

Înscrierile în programul de sprijin pentru tomate românești sunt deschise în continuare, până în data de 15 septembrie, pentru cei care vor să valorifice pe piață roșiile în al doilea ciclu de producție.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: